انتخاب پمپ هیدرولیک
پمپ های هیدرولیکی یکی از مهمترین و پرکاربردترین محصولات در جهان امروز میباشند. پمپ های هیدرولیکی قادرند، انرژی مکانیکی ایجاد شده توسط موتورهای الکتریکی، احتراقی و دیگر تامین کنندههای قدرت را به انرژی هیدرولیکی بدل کنند. با توجه به تنوع محصولات موجود در بازار، انتخاب پمپ هیدرولیک مناسب، مشکلی است که افراد در هنگام خرید پمپ هیدرولیکی با آن مواجه هستند. اما خرید بدور از دانش و صرفا بر اساس سلیقه همواره با شکست مواجه خواهد بود. به همین دلیل، در این مطلب قصد داریم معیارهایی را برای انتخاب صحیح پمپ هیدرولیک بر شماریم تا خریداران در هنگام خرید متضرر نشوند.
همچنین ارائه خدمات تعمیر پمپ هیدرولیک به صورت کاملا تخصصی توسط مهندسین مجرب و با سابقه در شرکت پایا هیدرولیک انجام میپذیرد.
1. حداکثر فشاری که نیاز دارید تا در سیستم مورد نظر نیروی خروجی کافی برای عملگرها تولید شود چه میزان است؟
حداکثر فشار کاری پمپ وابستگی شدیدی به میزان قدرت مورد نیاز در سیستم دارد. بنابراین قبل از هر چیز نوع کاربرد و میزان قدرت مورد نیاز سیستم را تعیین کنید. در این صورت میتوانید حداکثر فشار کاری پمپ را به صورت حدودی بیان کنید. بدیهی است که هر چه فشار کاری مورد نیاز بیشتر باشد، قیمت اجزای پمپ و در نهایت قیمت پمپ نیز بیشتر است. این نکته را نیز در نظر داشته باشید که در صورت استفاده از پمپ کوچک برای یک سیستم، میبایست لولههایی با قطر کم نیز استفاده گردد.
2. به چه میزان دبی برای سیستم خود احتیاج دارید؟
از دیگر معیارهای انتخاب پمپ، میزان توانایی پمپ برای تامین دبی لازم در سیستم مورد نیاز میباشد. در صورتی که به دبی ثابتی احتیاج دارید، میتوانید هنگام انتخاب پمپ هیدرولیک، پمپی با قابلیت جابجایی ثابت را خریداری نمایید. اما در صورتی که در سیستم خود به چند دبی متفاوت احتیاج داشته باشید، میبایست از سیستم پمپاژی که از چندین پمپ تشکیل شده بهره ببرید. هنگامی که نیاز به تغییرات جزئی در دبی دارید میتوانید از پمپ با جابجایی متغیر استفاده کنید. اما اگر نیاز به تغییرات گسترده در دبی داشته باشید، بهتر است از سیستم مجهز به انبار استفاده کنید.
میزان ظرفیت خروجی در پمپ هیدرولیک به میزان نشتی موجود در اجزای پمپ که در اثر فرسایش به وجود آمده و تغییرات فشاری و دمایی بستگی دارد. از لحاظ میزان دبی خروجی، پمپها در طیف وسیعی شامل: ( lit/min 1 تا lit/min 1000 ) قرار دارند. توجه داشته باشید که اصولا میزان ظرفیت خروجی انتخابی برای پمپ ها، حدودا 10 درصد بالاتر از میزانی که محاسبه شده است، در نظر گرفته خواهد شد.
3. بررسی سرعت محرک پمپ را در هنگام انتخاب و خرید پمپ هیدرولیک فراموش نکنید.
در پمپهای هیدرولیک، موتور الکتریکی یا موتور احتراق پمپ، محور پمپ را به چرخش در میآورد. سرعت چرخش محور در هنگام انتخاب پمپ هیدرولیک مناسب، اهمیت بالایی دارد. دلیل اهمیت آن، این است که میزان دبی خروجی به میزان سرعت گردش محور وابستگی شدیدی دارد. توجه داشته باشید که هر چه سرعت محور پمپ بالاتر باشد، عمر مفید کمتری خواهد داشت. میزان حداقل و حداکثر سرعت گردش محور پمپ، معمولا توسط شرکت سازنده پمپ مشخص میشود.
4. نوع سیال مورد استفاده در عمر مفید پمپ تاثیر بسزایی دارد.
میزان ویسکوزیته سیال در پمپها در محدوده خاصی تعریف میشود. معمولا روغنهای معدنی ویسکوزیته مناسبی برای عملکرد بهینه پمپهای هیدرولیک دارند. اما سیالاتی که از آب مشتق شدهاند، باعث کاهش عمر مفید پمپ میشوند. البته سیالات مشتق شده از آب، نمیتوانند اجزای متحرک پمپ را روغن کاری کنند و از این بابت نیز دارای نقص میباشند.
5. آلودگی سیال و انتخاب پمپ هیدرولیک مناسب
واضح است که آلودگی سیالات در عملکرد صحیح پمپ تاثیر منفی خواهد داشت. در صورتی که در سیال آلودگی وجود داشته باشد، پمپهایی که تلرانسهای ضعیفی دارند، معمولا متحمل آسیب میشوند. بنابراین در صورتی که سیال شما آلوده است و نیاز به پمپ آن دارید، سعی کنید هنگام انتخاب پمپ هیدرولیک از پمپ هایی با تلرانسهای بالاتر استفاده کنید. اما حتی اگر پمپ هایی با تلرانس بالا خریداری میکنید، میبایست از صافیهای مناسبی در مسیر مکش پمپ استفاده کنید.
6. میزان آلودگی صوتی پمپ چه مقدار است؟
آلودگی صوتی که با واحد دسی بل شناخته میشود، یکی از ویژگیهایی است که هنگام انتخاب پمپ باید در نظر گرفته شود. با افزایش استفاده از پمپ و به ویژه در پمپهایی با کیفیت کم، شاهد سائیدگی اجزای پمپ خواهیم بود. این سائیدگی باعث افزایش آلودگی صوتی ایجاد شده میشود. در صورتی که روی آلودگی صوتی ایجاد شده توسط پمپ حساسیت خاصی دارید، بهتر است از پمپ های ثابت به جای پمپ های با قابلیت جابجایی بهره ببرید. البته به نکاتی که در بالا راجع به کاربرد این دو نوع پمپ گفته شد نیز توجه داشته باشید. مورد دیگری که در رابطه با آلودگی صوتی پمپ باید ذکر شود این است که نحوه نصب اجزاء نیز در ایجاد آلودگی صوتی اهمیت دارد. بنابراین از چگونگی نصب آنها اطمینان حاصل کنید.
انتخاب پمپ هیدرولیک
به طور کلی و در همه پمپها افزایش فشار و سرعت، منجر به افزایش آلودگی صوتی میشود. بنابراین قبل از خرید و انتخاب پمپ هیدرولیک، فشار و سرعت مورد نیاز برای سیستم خود را در نظر بگیرید. سرعتهای دورانی کم مانند (rpm 1000 تا 2000) معمولا دارای آلودگی صوتی بسیار پایین تری نسبت به سایر پمپ ها میباشند.
مورد دیگری که در ایجاد آلودگی صوتی پمپ هیدرولیک موثر میباشد، کاویتاسیون است. کاویتاسیون به علت حضور حباب هوا در داخل سیال موجود در پمپ، ایجاد میشود. برای جلوگیری از این اتفاق رعایت نکات زیر میتواند به شما کمک کند.
- پمپ را در فاصله بسیار نزدیکی نسبت به مخزن قرار دهید.
- روغنی که سازنده پمپ به شما پیشنهاد داده را استفاده کنید.
- دمای روغن را در محدوده F 120 تا 150 قرار دهید.
- و…
۴ پاسخ
آیا خدمات مشاوره ای درباره انتخاب پمپ ها هیدرولیکی دارید؟
سلام بله.
اگر نیاز به خدمات مشاورهای دارید لطفا با شمارهی ۰۹۱۳۰۰۰۸۲۶۲ تماس بگیرید.
ممنون بابت نکات خوبی که ذکر شده.
خواهش میکنم 🙂