تفاوت پمپ هیدرولیک دستی و برقی
پمپ هیدرولیک دستی در صنایعی که نیاز به آزمایش و کالیبراسیون ابزار فشار مانند فرستندههای فشار، دستگاههای اندازهگیری و کلیدها دارد، نقشی اساسی ایفا میکند. این پمپهای هیدرولیکی از تولید انرژی و مراقبتهای بهداشتی گرفته تا ساختوساز و مدیریت فاضلاب، عملکرد بسیار ضروری دارند. پمپهای هیدرولیک دستی با انتقال مایع هیدرولیک تحت فشار از طریق محرک دستی به طور مستقیم، انرژی مکانیکی را به انرژی هیدرولیک (ترکیبی از فشار و جریان) تبدیل میکنند. این پمپها از دسته سادهای به عنوان اهرمی برای پیستون داخلی استفاده میکند. در این حالت پیستون، سیال هیدرولیک را به درگاه سیلندر وارد میکند. آب و روغن هیدرولیک، رایجترین مایعات هستند اما ممکن است از انواع مختلف واسطههای فشار نیز استفاده شود.
همچنین ارائه خدمات تعمیر پمپ هیدرولیک به صورت کاملا تخصصی توسط مهندسین مجرب و با سابقه در شرکت پایا هیدرولیک انجام میپذیرد.
عملکرد پمپ هیدرولیک دستی
پمپهای تست فشار هیدرولیکی برای کاربردهایی که به سطح بالایی از فشار (10،000 psi یا 70 MPa) نیاز دارند ایدهآل هستند. این پمپها معمولاً برای کالیبره کردن فرستندهها و فشارسنجها و در تست سوئیچ فشار و آزمایش نشت استفاده میشوند. پمپ هیدرولیک دستی با توجه به اینکه وزن کمی دارد و به منبع انرژی نیاز ندارد، در شرایط آزمایش میدانی که در آن منابع الکتریکی یا گاز فشرده در دسترس نیست یا نامناسب است، ایدهآل میباشد. آنها به ویژه برای مکانهای خطرناک در صنعت نفت و گاز که تجهیزات الکتریکی در آن بخشها بسیار گران قیمت هستند مناسب میباشند.
سه ویژگی اصلی پمپهای هیدرولیک دستی
چند ویژگی اساسی که در پمپ هیدرولیک دستی در مقایسه با سایر پمپها وجود دارد عبارتاند از:
کارایی
فشار هیدرولیکی یکی از کارآمدترین روشهای انتقال انرژی است. پمپ دستی هیدرولیکی به شما امکان میدهد تا با تلاش بسیار کم به فشارهای بالا برسید.
دقت
پمپهای هیدرولیک دستی با کارکرد ایدهآل در شرایطی که به درجه بالایی از دقت نیاز است، مناسب میباشند. این پمپها به طور معمول با دکمههای تنظیم دقیقی طراحی میشوند که به اپراتور اجازه میدهد فشار اعمال شده را در psi یا 01/0 کیلو پاسکال تغییر دهد.
مقاومت
پمپهای دستی هیدرولیکی، معمولاً با فلز ریختهگری یا ماشینکاری ساخته میشوند و همچنین وزن کمی دارند. به این منظور که نشتی را به حداقل برساند و از ثبات دما و فشار اطمینان حاصل کنند.
پمپ هیدرولیک برقی
پمپهای هیدرولیک برقی، انرژی الکتریکی را به نیروی هیدرولیک تبدیل میکنند. موتور الکتریکی که از جریان AC یا DC تغذیه میکند، یک شافت محرک را میچرخاند. شافت درایو به پمپ هیدرولیک متصل است که مایع کمفشار را به مایع فشار بالا تبدیل میکند. پمپهای هیدرولیک برقی معمولاً با استفاده از اصل جابجایی مثبت و با استفاده از حفرههای انبساطی و انقباضی، مایع تحت فشار تولید میکنند. انواع پمپ هیدرولیک برقی شامل پمپهای دندهای، پمپهای چرخشی پرهای، پمپهای پیستونی شعاعی و پمپهای پیستونی محوری است.
عملکرد پمپ هیدرولیک برقی
یک پمپ هیدرولیک برقی از سیال محصور شده برای انتقال انرژی از یک منبع به منبع دیگر و ایجاد حرکت چرخشی، خطی یا نیرو استفاده میکند. واحد پاور، نیروی مورد نیاز برای انتقال سیال را تأمین میکند. بر خلاف پمپ هیدرولیک دستی، پمپهای هیدرولیک برقی، از شبکههای فشار چند مرحلهای برای انتقال مایعات دستگاههای کنترل دما استفاده میکنند. مشخصات مکانیکی یک پمپ هیدرولیک برقی را نوع پروژههایی که پمپ در آنها به کار میرود تعیین میکند. برخی از فاکتورهای مهمی که بر عملکرد واحد هیدرولیکی تأثیر میگذارند عبارتاند از محدودیت فشار، ظرفیت برق و حجم مخزن. علاوه بر این، ویژگیهای فیزیکی پمپ از جمله اندازه، منبع تغذیه و قدرت پمپاژ نیز از موارد قابل توجه است.
مقایسه پمپ هیدرولیک دستی و برقی
پمپهای دستی و برقی هیدرولیک به کاربر امکان میدهد تا برای کار کردن یک سیلندر یا ابزار هیدرولیکی فشار ایجاد کنند. فشار از طریق پمپ و از شیلنگها به داخل سیلندر یا ابزار و گاهی لوازم جانبی دیگر مانند منیفولدها یا کلیدهای فشار عبور میکند. پمپ هیدرولیک دستی برای کاربردهایی که برق در محیط در دسترس نباشد و یا در محیطهای راه دور، بسیار ایدهآل هستند. همچنین در محیطهایی که ممکن است جرقههای الکتریکی خطرآفرین باشد، استفاده از پمپهای هیدرولیک دستی گزینه بهتری است. از طرفی در پمپهای هیدرولیک الکتریکی اتلاف انرژی کمتری صورت میگیرد و توان بهتری به دست میآورد.
۲ پاسخ
مطلب مفیدی بود، مقایسههای خوبی انجام شده.
خداروشکر 🙂