|

پمپ جابجایی منفی | هر آنچه که باید در رابطه با این پمپ ها بدانید

پمپ جابجایی منفی

پمپ جابجایی منفی

یکی دیگر از انواع پمپ های پرکاربرد در صنعت، پمپ های جابجایی منفی هستند. این دسته از پمپ ها در صنعت کاربردهای مختلف و فراوانی دارند. در ادامه‌ی مقاله پمپ جابه جایی منفی و کاربرد آن را بررسی خواهیم کرد.
پمپ های جابه جایی منفی در صنعت به نام پمپ های دینامیکی مشهور هستند. این دسته از پمپ ها به‌صورت یک پره‌ی متحرک با حرکت دورانی، انرژی جنبشی را به فشار یا سرعت تبدیل می‌کنند. توجه داشته باشید که پمپ با جابه جایی منفی نداریم و نوع عملکرد پمپ های جا به جایی منفی متفاوت است. به همین دلیل است که پمپ های جابه جایی مثبت با پمپ های جابه جایی منفی متفاوت هستند.

همچنین ارائه خدمات تعمیر پمپ هیدرولیک به صورت کاملا تخصصی توسط مهندسین مجرب و با سابقه در شرکت پایا هیدرولیک انجام میپذیرد.

انواع پمپ های جابجایی منفی

پمپ های سانتریفوژ (Centrifugal Pumps)

پمپ جابجایی منفی

پمپ های سانتریفیوژی پرکاربردترین نوع پمپ های جابه جایی منفی در ارتباط با جابجایی آبی در صنعت هستند. به طور معمول در حدود 75 درصد پمپ های استفاده شده در صنعت، از نوع پمپ جابه جایی منفی سانتریفیوژ هستند. پمپ های جابه جایی منفی این امکان را دارند که مقدار مشخصی از دبی آب را در یک فشارثابت و در هر موقعیتی تأمین کنند، به همین دلیل است که پمپ های ایده آلی برای استفاده در صنایع مختلف به شمار می‌آیند.

پمپ های جابجایی منفی بر اساس تئوری نیروی گریز از مرکز کار می‌کنند. زمانی که پره‌ی پمپ درون محفظه دوران می‌کند، سیال از مرکز به بیرون حرکت داده می‌شود. بستگی به نوع ماده می‌توان گفت که ماده سیال به سمت بیرون هل داده می‌شود. هنگامی که ماده‌ی سیال از مرکز به بیرون هل داده می‌شود، ماده‌ی سیال دیگری که به‌عنوان ماده‌ی جایگزین در سیستم است تحت فشار اتمسفر یا فشارهای مصنوعی و بالاتر به سمت مرکز کشیده می‌شود. در این زمان ماده‌ی سیالی که به بیرون هل داده شده است، از طریق مسیر خروجی تخلیه می‌شود. ماده‌ی سیال خارج شده از سیستم به کمک پمپ جابه جایی منفی دارای فشاری است که می‌توان میزان آن را به کمک گام پروانه پمپ و نیز سرعت دورانی آن محاسبه و کنترل کرد.

پمپ های خطی (Axial Flow Pumps)

نوع دیگری از پمپ های جابه جایی منفی پمپ های خطی هستند، در این مدل از پمپ ها جابجایی منفی ماده‌ی سیال وارد شده در سیستم، در همان راستایی که وارد پمپ شده از آن خارج می‌شود و تغییر زاویه‌ای در جهت جریان رخ نمی‌دهد. پمپ های خطی توانایی تولید دبی بالا را ندارند. به طور معمول از پمپ های جابه جایی منفی در صنایع مختلفی همچون مصارف کشاورزی برای پمپ کردن آب از رودخانه‌های جاری به سمت مزارع استفاده می‌شود که نیاز به دبی بالایی برای پمپاژ آب نیست. علاوه بر کشاورزی از پمپ های جابجایی منفی در نیروگاه‌ها برای تأمین آب از رودخانه، دریاچه و مخازن برای تصفیه نیز استفاده می‌شود. به پمپ های خطی پمپ های پروانه نیز می‌گویند.

اجزای تشکیل دهنده‌ی پمپ جا به جایی منفی

به‌طورکلی تمامی پمپ های جابه جایی منفی دارای دو قسمت اصلی بدنه و پروانه هستند.

مزایای پمپ های جابجایی منفی

  • قیمت مناسب‌تر نسبت به سایر پمپ های مورد استفاده در صنایع
  • دسترسی آسان‌تر
  • امکان تولید در داخل کشور
  • طراحی ساده و کاربردی
  • تنوع در طراحی و ساخت پروانه‌ها
  • اماکن استفاده در کوچک‌ترین فضاها
  • پایین بودن هزینه‌های نگهداری و تعمیرات

معایب استفاده از پمپ های جابجایی منفی در صنعت

پمپ های جابه جایی منفی ازجمله پمپ هایی هستند که نیاز به آب بندی دارند و حتماً باید در فواصل زمانی معین بازبینی و بررسی شوند.
پمپ های جابجایی منفی نمی‌توانند فشارها و دبی‌های بالا را در حالت عادی تأمین کنند.
برای استفاده در صنایعی که نیازمند فشار بالا هستند، گران‌تر از سایر پمپ ها هستند.

پمپ جابجایی منفی

نتیجه‌گیری

پمپ های جابجایی منفی یکی از پمپ های پرکاربرد در صنایع هستند. اینکه کدام نوع از پمپ جابه جایی مثبت و یا پمپ جابجایی منفی مناسب صنعت مورد نظر شما است، باید بر اساس نوع ماده‌ی سیالی که قصد استفاده از آن را دارید و سایر پارامترهای به کار برده شده در صنعت بررسی شود.

بیشتر بخوانید.

    انواع پمپ جابه جایی منفی چیست؟

    پمپ سانتریفیوژی پمپ خطی ویژگی‌های انواع این پمپ ها درون مقاله به طور کامل بررسی شده است.

    مزایای پمپ جابجایی منفی چیست؟

    تنوع در طراحی و ساخت پروانه‌ها اماکن استفاده در کوچک‌ترین فضاها پایین بودن هزینه‌های نگهداری و تعمیرات دیگر مزایای آن‌ها درون مقاله ذکر شده است.

    معایب استفاده از پمپ های جابجایی منفی چیست؟

    پمپ های جا به جایی منفی نمی‌توانند فشارها و دبی‌های بالا را در حالت عادی تأمین کنند.

    برای افزایش طول عمر پمپ های هیدرولیک چه مواردی را باید رعایت کرد؟

    برای افزایش طول عمر پمپ های هیدرولیک می‌توانید روغن تمیز و بدون آلودگی وارد پمپ کنید. توجه داشته باشید که در طول کارکردن، پمپ نباید خشک و بدون روغن باشد. در صورتی که پمپ شروع به نشتی کرد یا لرزش غیرعادی داشت، سریعا به آن رسیدگی کنید.

    فهرست مطالب

    برای آگاهی از آخرین مقالات
    ایمیــــــل خود را وارد نماییــد.

    دیدگاهتان را بنویسید

    نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

    محصولات و خدمات
    شیرهای هیدرولیک و پنوماتیک
    • شیرهای سروو
    • شیرهای پروپرشنال
    • شیرهای کنترل جهت
    • پمپ های دنده ای
    • پمپ های پیستونی
    • پمپ های پره ای یا تیغه ای
    • پمپ های پیچی
    • پمپ های کوماتسو