«تجربه» و «تخصص» امتیاز شرکت ماست.

۰۳۱-۳۳۹۳۲۲۳۳

۰۹۱۳۰۰۰۸۲۶۲

اصفهان، شهرک علمی و تحقیقاتی اصفهان

شیرالات هیدرولیکی

شیرالات هیدرولیکی

دنیای هیدرولیک!

سیستم‌های قدرتمند هیدرولیکی در زمینه‌های مختلفی وجود دارند. بطور مثال در زمینه تجهیزات خودرو و هوافضا بسیار رایج می‌باشد. این سیستم‌ها دارای نسبت قدرت به وزن بالایی هستند ضمن اینکه توانایی ادامه حرکت و متوقف شدن و حتی معکوس شدن نیز هستند. آن‌ها می‌توانند به سرعت واکنش دهند و حرکت کنند. یکی دیگر از مزایای جذاب دستگاه کنترل مایعات این است که علاوه بر ارائه سطح عملکرد پایدار، می‌توانند طولانی مدت باشند. هنگامی که قطعات ماشین آلات هیدرولیک را بررسی می‌کنید. انواع مختلف شیرآلات هیدرولیکی تولید شده توسط تولید کنندگان مختلف را در بازار پیدا خواهید کرد. بر اساس کار انجام شده چنین شیرهایی می‌توانند نقش‌های مختلفی را ایفا کنند. بیشتر ماشین آلات هیدرولیکی به یک شیر مستقل نیاز دارند.

هیدرولیک در دنیای امروزه قدرتمندترین سیستم به منظور جابجایی و انتقال نیرو عنوان می‌شود. به همین دلیل وقتی صحبت از کارهایی می‌شود که توان و نیروی زیادی می‌طلبد از علم هیدرولیک کمک می‌گیرند. ضمن اینکه با توجه به پیشرفت چشم‌گیر تکنولوژی، سیستم‌های هیدرولیکی مورد توجه بسیار قرار گرفته است. بنابراین شیرالات هیدرولیکی از پرکاربردترین‌ها در صنایع مختلف می‌باشند.

اصول شیرآلات هیدرولیک

شیر هیدرولیکی ابزاری است که برای تنظیم حرکت مایع یا گاز از آن استفاده می‌شود. شیرهای هیدرولیکی جریان را با باز و بسته شدن سیستم تنظیم می‌کنند. این نوع شیرها اغلب از مواد با دوام بالا (فولاد یا آهن) ساخته می‌شوند تا فشار مایع سنگین را تحمل کنند. استفاده از دستگیره، مجهز به شیر برقی که توسط فردی کنترل می‌شوند، یکی از روش‌هایی است که با آن می‌توانیم پمپ را فعال کنیم.

شیر هیدرولیک چیست و چرا به آن نیاز دارید؟

یک شیر هیدرولیکی، جریان مایع داخل سیستم هیدرولیک شما را به درستی هدایت می‌کند. جهت جریان سیال با موقعیت درگاه شیر تعیین می‌شود. شیرهای هیدرولیکی در اندازه‌های مختلف و مطابق با چندین استاندارد بین المللی در دسترس هستند. شیرهای هیدرولیکی با سبک‌های مختلف نصب در دسترس می‌باشند. شیرهای هیدرولیکی به سه دسته اصلی تقسیم می‌شوند که همه شیرها عملکرد متفاوتی در سیستم هیدرولیکی دارند.

شیرهای کنترل جهت

از شیرهای کنترل جهت، برای تنظیم جریان مایعات سیستم استفاده می‌شود. چنین شیرهایی، می‌توانند مسیر جریان سیال را تنظیم کنند. جالب است بدانید که شیرهای کنترل جانبی مختلفی هستند که برای حفظ حرکت مناسب مایعات در داخل دستگاه استفاده می‌شوند.

شیر کنترل جهت دو طرفه با دو درگاه ورودی و خروجی، ساده‌ترین شیر کنترل جهت می‌باشد. چنین مکانیزمی در شیر آب یافت می‌شود، بنابراین با استفاده از این شیر حرکت مایعات ممکن است ادامه یابد و یا متوقف شود. یک شیر کنترل جهت سه طرفه، دارای سه پورت است که پورت‌های ورودی، خروجی و اگزوز نامیده می‌شوند. این موارد در لوله‌های محرک منفرد یافت می‌شوند، بنابراین همه درگاه‌ها می‌توانند توسط مورد سوم مسدود شوند. به همین ترتیب، از شیرهای پنج جهته در مدارهای هوا استفاده می‌شود.

می‌توانید شیرهای کنترل جهت را مانند سوئیچ‌های سیال در نظر بگیرید، زیرا آن‌ها نوعی جریان ورودی با انرژی بالا را به ورودی محرک هدایت می‌کنند، در نتیجه مسیر بازگشت لازم برای سیال را فراهم می‌کنند. بنابراین می‌توان گفت که عملکرد ثانویه دستگاه‌های کنترل جهت، زمان بندی چرخه وقایع است. از آنجا که سیال را می‌توان توسط یک شیر کنترل جهت مدیریت کرد، دستیابی به اندازه گیری سرعت جریان و کنترل فشار از طریق استفاده از آن‌ها نیز امکان پذیر است.

هیدرولیکی

شیرهای کنترل فشار

دریچه کاهش فشار به مدیریت نشت خطوط لوله کمک می‌کند. دریچه‌های کنترل فشار، فشار اضافی سیال را که از طریق خط لوله عبور می‌کند، کنترل می‌کنند. مدل‌های مختلف آن عبارتند از:

  • شیر فشار هیدرولیکی
  • شیر تعادل
  • شیر کاهش فشار
  • شیر اطمینان ترکیبی
  • شیر اطمینان ساده

درمورد شیر اطمینان ترکیبی می‌شود گفت که علاوه بر مراقبت از میزان فشار، دسترسی به سطح دقیق فشار نیز موجود است. ضمن اینکه شیرهای تعادل نیز در مقابل عبور جریان در طرفی معین، مقاومت نشان می‌دهند و در جهت دیگر دسترسی جریان را باز می‌کنند.

هیدرولیکی

شیر کنترل جریان

از شیرهای کنترل جریان برای کنترل و تنظیم جریان مایع یا گاز از طریق سیستم استفاده می‌شود. این دریچه‌ها می‌توانند کارایی سیستم هیدرولیکی را به حداکثر برسانند. از شیرهای کنترل جریان برای ردیابی و تنظیم نوسانات فشار سیستم استفاده می‌شود و از جریان سیال به سمت اجزای تعیین شده جلوگیری می‌کند.

دریچه گاز و شیر کنترل سرعت نمونه‌هایی از شیرهای کنترل جریان هستند. این دریچه مایع ورودی را از یک منبع گرفته و آن را به دو یا چند منبع هدایت می‌کند.

هیدرولیکی

با شیرهای هیدرولیکی در یک فشار خاص سوئیچ کنید یا جهت و جریان سیال را تنظیم کنید.

دریچه‌های مختلف به روش‌های مختلف عمل می‌کنند. از شیر کنترل فشار برای انتقال محیط فشار به صورت منظم به یک جهت خاص استفاده می‌شود. سوپاپ‌های کنترل فشار در یک فشار خاص سوئیچ می‌کنند. ضمن اینکه فشار سوئیچینگ ممکن است روی شیر تنظیم شود. شیرهای کنترل فشار، جریان را تنظیم می‌کنند که با تنظیم روزنه‌ها انجام می‌شود.

بهینه سازی عملکرد سیستم هیدرولیک!

شیرهای کنترل جریان برای بهینه سازی عملکرد سیستم بسیار مهم هستند، بنابراین انتخاب شیر مناسب برای پروژه نیز بسیار مهم است. یک شیر کنترل، میزان جریان را در هر بخش از سیستم‌های هیدرولیکی کنترل می‌کند. در داخل یک سیستم هیدرولیکی، یک شیر کنترل جریان به جهت کنترل سرعت جریان وارده به سیلندرهای هیدرولیکی و موتورها استفاده می‌شود، که بر سرعت هر دو دستگاه تأثیر می‌گذارد. همچنین شیرهای کنترل جریان عملکرد ثانویه‌ای در مدیریت سرعت انتقال انرژی در فشار مشخص دارند.

ساده‌ترین طراحی برای هر شیر کنترل جریان، طرحی است که دارای دیافراگم باشد که بتواند به جهت مدیریت سرعت جریان باز و یا بسته شود. اکثر شیرهای کنترل جریان دیگر به روشی مشابه کار می‌کنند، به عنوان مثال آن‌ها مکانیزمی را برای اجازه دادن به جریان یا مسدود کردن آن فراهم می‌کنند.

دریچه کنترل جریان هیدرولیک چیست؟

یک شیر کنترل جریان در هر سیستم هیدرولیکی وظیفه تنظیم سرعت سیال را دارد و با تنظیم سرعت می‌تواند سرعت یک محرک را در سیستم کنترل کند. همچنین وظیفه تعیین میزان انتقال انرژی در هر سطح فشار خاصی را دارد. از آنجا که سرعت محرک، سرعت انتقال انرژی را تعیین می‌کند، بنابراین سرعت محرک عملکرد مهمی است که بر سرعت جریان تأثیر می‌گذارد.

بیشتر بخوانید

تفاوت عملکرد شیرهای هیدرولیک مختلف چگونه است؟

شیرهای پروپرشنال شیرهای تناسبی می باشند. شیرهای سروو همانند شیرهای پروپرشنال با سرعت پاسخ زیادتر نسبت به شیرهای پروپرشنال هستند و شیرهای دایرکشنال که به شیرهای ۰-۱ معروفند به صورت بدون تناسبی می باشند.

عمر مفید شیرهای هیدرولیک چقدر است؟

عمر مفید شیرها بستگی به نحوه استفاده از شیر و نحوه‌ی نگهداری آن دارد که می‌تواند بین ۲ تا ۱۰ سال متغیر باشد.

۴ نظر

ارسال نظر

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد.