«تجربه» و «تخصص» امتیاز شرکت ماست.

اصفهـان ، شهـرک علمی و تحقیـقاتی اصفهـان جنب ساختمان شیخ بهایی، مرکز نوآوری تکمانو شرکت دانش بنـیـان پایـا‌ هیـــدرولیک‌ جـــم

شیرهای هیدرولیک

شیرهای هیدرولیک | انواع و نحوه‌ی عملکرد آن‌ها

فهرست مطالب

شیرهای برقی هیدرولیکی

شیرهای برقی هیدرولیکی، شیر جهت‌دار کنترل شده‌ی برقی هستند. این شیرها در سیستم هیدرولیکی برای باز و بسته شدن یا تغییر جهت جریان مایع استفاده می‌شود. شیرهای برقی هیدرولیکی با یک شیر برقی کار می‌کنند که یک سیم پیچ الکتریکی هستند و در اطراف هسته فرومغناطیسی در مرکز آن پیچیده شده‌اند. شیر برقی از محفظه‌های مختلفی تشکیل شده است که به آن‌ها پورت نیز گفته می‌شود. از شیر برقی برای کشیدن قرقره درون شیر، باز یا بسته شدن درگاه‌ها استفاده می‌شود. قرقره یک جزء استوانه‌ای است که بسته به موقعیت آن، عملکرد شیر را با مسدود کردن یا اجازه دادن جریان مایع از طریق این درگاه‌ها انجام می‌دهد. شیرهای برقی هیدرولیکی به طور گسترده‌ای در صنایع مانند ساخت، هوافضا، ساخت و ساز و بسیاری دیگر که به سیستم‌های هیدرولیکی نیاز دارند، استفاده می‌شوند.

 شرکت پایا هیدرولیک جم با بیش از ده سال تجربه‌ی موفق در زمینه تعمیر پمپ هیدرولیک و دیگر شیرالات صنعتی آماده خدمت رسانی به شما می‌باشد.

شیرهای مکانیکی هیدرولیک

شیرهای مکانیکی هیدرولیک هم مانند شیر‌های برقی هیدرولیکی عمل می‌کنند. تفاوت آن‌ها این است که به جای استفاده از برق، از نیروی مکانیکی یا همان نیروی دستی استفاده می‌شود. می‌توان گفت یکی از مهم‌ترین عملکردها در هر سیستم قدرت کنترل سیال، است. در صورتی که کنترل اجزا به درستی انتخاب نشده باشند، کل سیستم قادر به تأمین نیاز نیست ضمن اینکه  اختلالات بسیاری را بوجود می‌آورد.

شیرهای هیدرولیک

در حالت جزئی‌تر در شیرهای هیدرولیکی سه دسته وجود دارد:

  • کنترل جهت
  • کنترل جریان
  • کنترل فشار

شیرهای کنترل جهت

 می‌توانند شروع، توقف و تغییر جهت جریان یک فشار را کنترل کنند. عملکرد شیرهای کنترل جهت هیدرولیکی با تعداد پورت‌های کار (به استثنای پورت‌های کنترل) و تعداد موقعیت قرقره تعیین می‌شود. یک شیر کنترل جهت شامل حداقل دو موقعیت قرقره (سوئیچینگ) و دو پورت است. به این معنی که دارای چهار پورت و سه موقعیت قرقره است. دو ویژگی اصلی برای انتخاب شیرهای هیدرولیک کنترل جهت‌دار، تعداد پورت‌های سیال و تعداد حالت‌های جهت‌دار یا موقعیت‌هایی است که شیر می‌تواند بدست آورد.

ساده‌ترین شیر از نوع کنترل جهت، سوپاپ چک است. سوپاپ‌های چک اجازه می‌دهد مایع در یک جهت جریان داشته باشد اما از جریان مایع در جهت مخالف جلوگیری می‌کند. اکثر سیستم‌های قدرت سیال برای کار در محدوده فشار از پیش تعیین شده طراحی شده‌اند. این محدوده تابعی از نیروهایی است که محرک‌های سیستم باید برای انجام کارهای مورد نیاز تولید کنند. بدون کنترل یا محدود کردن این نیروها، اجزای توان سیال (و تجهیزات گران قیمت) آسیب می‌بینند. دریچه‌های تسکین دهنده از این خطر جلوگیری می‌کنند. این‌ها محافظاتی هستند که با هدایت روغن اضافی هنگام فشار بیش از حد، حداکثر فشار را در سیستم محدود می‌کنند.

شیرهای کنترل فشار هیدرولیک

این شیرهای هیدرولیک تقریباً در هر سیستم هیدرولیکی یافت می‌شوند و به عملکردهای مختلفی کمک می‌کنند. به عنوان مثال نگه داشتن فشارهای سیستم با اطمینان زیر یک حد بالای مطلوب تا حفظ فشار تنظیم شده در بخشی از مدار را می‌توان عنوان کرد. انواع آن شامل کاهش، توالی، تعادل و تخلیه است. همه این‌ها به طور معمول شیرهای بسته هستند، به جز شیرهای احیا کننده که به طور معمول باز هستند. برای اکثر این شیرآلات، محدودیتی برای تولید کنترل فشار وجود دارد.

شیرهای کنترل جهت به طور کلی با تعداد پورت‌ها و تعداد موقعیت‌های سوئیچینگ نشان داده می‌شوند. در شیر هیدرولیک سوپاپ ۴/۳ طرفه در بالا، ۴ نشان دهنده تعداد پورت‌ها و ۳ نشان دهنده تعداد موقعیت‌ها است. ضمن اینکه شیرهای کنترل جهت هیدرولیکی پیچیده‌تر ممکن است دارای چندین پورت باشند.

شیرهای هیدرولیک

کنترل فشار سیال!

از شیرهای کنترل فشار هیدرولیکی برای تنظیم فشار سیال که از سیستم‌های هیدرولیکی عبور می‌کند استفاده می‌شود تا فشار آن در سطح مطلوب که توسط اپراتور سیستم تعیین می‌شود، حفظ شود. سیستم‌های سیال معمولاً برای کار در یک محدوده فشار مشخص طراحی می‌شوند. این نوع شیرها برای جلوگیری از افزایش فشار که منجر به نشتی مایع هیدرولیک یا ترکیدن لوله‌ها می‌شود، نقشی اساسی دارند. آن‌ها همچنین برای حفظ فشار تنظیم شده در بخشی از مدار هیدرولیکی استفاده می‌شوند. انواع مختلف شیر کنترل فشار مورد استفاده در سیستم‌های هیدرولیک شامل شیرهای کنترل فشار، شیرهای احیا کننده، شیرهای توالی، شیرهای متعادل و شیرهای تخلیه می‌باشد. دریچه‌های کنترل فشار هیدرولیکی برای محافظت از اجزای سیستم حداکثر فشار سیستم را محدود می‌کنند. دریچه‌ها همچنین حداکثر نیروی خروجی سیستم هیدرولیکی را محدود می‌کنند. اگرچه آن‌ها دارای تنوع هستند، اما همه شیرها با تعادل نیروی هیدرولیکی با نیروی فنر قابل تنظیم کار می‌کنند. هر زمان که شیر کنترل فشار در پاسخ به فشار از پیش تعیین شده باز شود، گرما ایجاد می‌شود. یک شیر کنترل فشار به درستی تنظیم شده، سیستم را قادر می‌سازد تا هنگام کنترل میزان گرمای تولید شده، همان‌طور که طراحی شده کار کند.

شیرهای هیدرولیک

شیرهای کنترل جریان سیال

شیرهای کنترل جریان در سیستم‌های هیدرولیکی معمولاً برای تنظیم فشار در میزان جریان گازها یا مایعات هنگام عبور از طریق خط لوله استفاده می‌شوند. همچنین می‌توان گفت شیرهای کنترل جریان برای بهینه سازی عملکرد سیستم بسیار مهم هستند. بنابراین انتخاب شیر مناسب برای کار نیز بسیار مهم است: یک شیر کنترل جریان، میزان جریان را در هر قسمت از سیستم مدارهای هیدرولیکی کنترل می‌کند.

در داخل یک سیستم هیدرولیکی، یک شیر کنترل جریان برای کنترل سرعت جریان به سیلندرهای هیدرولیکی و موتورها استفاده می‌شود، که به نوبه خود بر سرعت هر دو دستگاه تأثیر می‌گذارد. شیرهای کنترل جریان هیدرولیکی همچنین عملکرد ثانویه‌ای در مدیریت سرعت انتقال انرژی در فشار مشخص دارند. رایج‌ترین نوع شیرهای کنترل جریان هیدرولیکی شامل طرح‌های زیر است: سوزن، دیافراگم، پروانه، پلاگین و توپی.

انواع مختلف شیر کنترل جریان

انواع مختلف شیر کنترل جریان شامل دریچه‌های کنترل جریان ثابت، شیرهای کنترل جریان قابل تنظیم، دریچه‌های کنترل جریان گاز، و شیرهای کنترل جریان جبران شده از طریق فشار می‌باشد. مکانیسم کنترل جریان در این شیرها بر اساس طراحی مکانیکی شیر، که معمولاً یکی از سبک‌های شیرآلات آشنای معمول در سایر شیرها است، متفاوت خواهد بود.

شیرهای هیدرولیک

بیشتر بخوانید.

    تفاوت عملکرد شیرهای هیدرولیک مختلف چگونه است؟

    شیرهای پروپرشنال شیرهای تناسبی هستند. شیرهای سروو همانند شیرهای پروپرشنال با سرعت پاسخ زیادتر نسبت به شیرهای پروپرشنال هستند و شیرهای دایرکشنال که به شیرهای ۰-۱ معروفند به صورت بدون تناسبی هستند.

    عدم عملکرد صحیح شیرهای هیدرولیک چه مشکلاتی ایجاد می‌کند؟

    خرابی قطعات مصرفی شیرها، آسیب‌های جانی و مالی و خراب شدن قطعات اصلی

    جستجو

    پیوند ها

    پروژه ها

    تعمیر پمپ اسکرو شرکت فولاد آلیاژی ایران
    تعمیر شیر سروو شرکت متالوژی پودر مشهد
    تعمیر شیرهای سلونوئید و ریلیف
    تعمیر شیر های سروو ولو نیروگاه کازرون
    تعمیر شیرهای سروو، سلونوئید، پروپرشنال، ریلیف، چک والو و رگولاتور
    تعمیر شیرهای پروپرشنال و فلودیوایدر و پمپ گریس

    اطلاعات تماس

    • اصفهان - شهرک علمی تحقیقاتی اصفهان - شرکت پایا هیدرولیک جم
    • 031-33932233
    • 09130008262
    • 031-33932233
    • info@phj-co.com
    ارسال نظر

    آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد.