پمپ گازوئیل کوماتسو چیست؟
کوماتسو، از بزرگترین سازندگان ماشینهای سنگین در جهان است. پمپ گازوئیل کوماتسو، یک پمپ با کیفیت بالا و قابل اعتماد و به صرفه از نظر اقتصادی است. پمپ گازوئیل کوماتسو، پمپی با لولهای فلزی است که جریان سوخت را به انژکتورها میفرستد. همچنین پمپ گازوئیل کوماتسو، گازوئیل را درون محفظه احتراق هر سیلندر موتور تنظیم میکند. پمپ گازوئیل کوماتسو، به عنوان رکن بسیار مهم در دستگاههای دیزلی این شرکت به شمار میرود.
در صورت مشاهده هر گونه مشکلی سریعا جهت تعمیر پمپ هیدرولیک اقدام کنید
وظایف پمپ گازوئیل کوماتسو
وظیفه پمپ گازوئیل کوماتسو این است که سوخت گازوئیل را به سوخت موتور تبدیل کند و موتور را به حرکت در بیاورد. از دیگر وظایف این پمپ کنترل میزان سوخت و سوخت رسانی بهموقع، ایجاد فشار مناسب برای پودر کردن گازوئیل و پاشیدن سوخت پودر شده به سر پیستونها در زمان احتراق است. پمپ گازوئیل، یک سیستم ساده و در عین حال قدرتمند است.
پمپ گازوئیل کوماتسو برای تنظیم و ارسال به موقع سوخت، به سوزنهای نصب شده بر روی سرسیلندر استفاده میشود. همچنین این پمپها میزان تزریق به محفظه احتراق را اندازهگیری کرده و با توجه به دور و بار موتور، سوخت را ارسال میکنند.
پمپ گازوئیل کاربردهای زیادی دارد. این پمپها مناسب برای خودرو، کامیون، خودروهای سنگین، ماشینهای کشاورزی و تجهیزات کارخانهای است.
به طور کلی وظایف پمپ گازوئیل کوماتسو را به صورت زیر میتوان شرح داد:
- تقسیم و تزریق به موقع و به اندازه سوخت
- کنترل میزان سوخت
- رساندن به موقع سوخت
- ایجاد فشار مناسب برای پودر کردن سوخت
- پاشش سوخت پودر شده به سرپیستونها
قسمتهای تشکیل دهنده پمپ گازوئیل
- پوسته
- بادامک
- تایپیت
- دسته پلانژر
- پلانژر سیلندر
- فنر نگه دارنده
- شانه گاز
- دنده تاج خروسی سوپاپ فشار
پمپ گازوئیل، ساخت شرکت زکسل ژاپن است. این کمپانی از سال 1998 میلادی تاکنون از این پمپها بر روی موتورهای خود استفاده میکند.
پمپ گازوئیل، دو عملکرد اصلی دارد: تزریق مقدار مشخصی از سوخت، تنظیم زمان نزریق سوخت.
بررسی اجزای اصلی پمپ گازوئیل کوماتسو
پمپ گازوئیل، از نوع ردیفی بوده و به ازای هر سیلندر موتور یک سیلندر پمپ و یک پیستون دارد.
این پیستونها در پمپ گازوئیل، از جنس فولاد بوده و با کیفیت و دقت بالا طراحی و ساخته میشوند.
اجزای پمپ گازوئیل به صورت ردیفی کنار هم چیده شدهاند. روی پیستون یک بریدگی وجود دارد که امکان تنظیم تحویل را به کاربر میدهد.
ساختارهای کاربردی پمپ گازوئیل کوماتسو
پمپ کوماتسو، دارای فیلتر سوخت است که به این وسیله، سوخت ورودی در آن تصفیه میشود. فیلتر سوخت پمپ کوماتسو، دارای شیر کاهش فشار است، که با آن، فشار سیستم را کنترل میکند. این فیلتر آسیب پذیرترین بخش سیستم است. زیرا در درجه حرارت پایین شکسته میشود. به همین دلیل برای گرم نگه داشتن آن از گرمکنها استفاده میشود. سوخت اضافی از طریق شیر تخیله سوخت خارج میشود.
سیستم پمپ کوماتسو، دارای بخاریهای دیزلی است، که وجود آن از کدر شدن، بلور شدن، و انجماد سوخت در دماهای پایین ممانعت میکند. به طور معمول این بخاریها، دو عملکرد دارند. گرم کردن سوخت، هنگام راهاندازی موتور و حفظ دمای معین هنگام روشن بودن موتور از جمله این عملکردها است.
پمپ کوماتسو، از مواد با کیفیتی ساخته شده و از دوام و مقاوت زیادی در برابر سایش برخوردار است.
سازوکار پمپ گازوئیل کوماتسو
پمپ کوماتسو، بر مبنای ایجاد مخلوط سوخت و هوا طراحی شده است. در این سیستم، هنگام روشن شدن احتراق، پمپ سوخت را به سیستم پمپ میکنند. سوخت، ضمن عبور از فیلتر تصفیه میشود و سپس وارد سیستم تزریق میشود و در آنجا پاشش و ایجاد مخلوط سوخت و هوا رخ میدهد.
پمپ کوماتسو، زمان تزریق، سوخت را با سرعت میللنگ تنظیم میکند تا به این ترتیب در سرعتهای بالای میللنگ، قدرت بیشتری تولید شود و با چرخش آهستهتر میللنگ، با تزریق سوخت کمتر، موتور روانتر کار کند. برخی از این سیستمها دارای یک سیستم مبتنی بر فشارند که اجازه میدهد، حجم تزریق سوخت بیش از حد معمول افزایش یابد. این سیستم به موتور اجازه میدهد در شرایط تقویت شده، قدرت بیشتری تولید کند.
شماتیکی از پمپ گازوئیل
ایمنی
هنگام کار با سیستم دیزلی باید مراقب این نکته باشید که پمپهای گازوئیل کوماتسو فشار زیادی را ایجاد میکنند تا تزریق سوخت صورت گیرد. لذا فرار سوخت سبب این فشار شده و به راحتی در پوست و لباس نفوذ میکند و به بافتهای بدن آسیب جدی میرساند.
نحوه تنظیم سوخت رسانی در پمپ گازوئیل کوماتسو
در پمپ گازوئیل، پیستون در اثر حرکت رو به بالا، گازوئیل وارد شده به بخش بالایی را فشرده کرده و به سوپاپ هدایت میکند و سپس به انژکتور ارسال میشود.
با استفاده از بریدگی مورب موجود در پیرامون پیستون میتوانیم مقدار گازوئیل ارسال شده به انژکتور را کم و زیاد کنیم. این بریدگی در پیستون در اثر حرکت پدال گاز در سیلندر، به دور خود میچرخد و ارتباط مجرای ورودی با مجرای خروجی را کم و زیاد میکند.
هنگام فشردن پدال گاز، مقدار کمتری از گازوئیل وارد شده به پیستون، از مجرای خروجی خارج شده و سوخت بیشتری به سیلندر میرسد و نهایتا دور موتور افزایش مییابد. با رها کردن پدال گاز، بخش بیشتری از مجرای خروجی مقابل مجرای ورودی قرار گرفته و سوخت کمتری به موتور میرسد و نهایتا دور موتور کاهش مییابد.
اگر مجرای خروجی و ورودی مقابل هم قرار بگیرند، تمام سوخت وارده به پیستون، خارج شده و موتور در اثر نرسیدن سوخت خاموش میشود.
علل خرابی پمپ گازوئیل کوماتسو
- ورود گرد و غبار
- ورود شیء خارجی
- امتناع از تعویض و تعمیر بهموقع
- خالی نگه داشتن مخزن سوخت
- سوخت بیکیفیت و یا دارای ناخالصی
کلام آخر
پمپ گازوئیل کوماتسو، از عناصر اصلی سیستم قدرت موتور است. این پمپها سوخت را به محفظه احتراق موتور میرسانند و همچنین سوخت عرضه شده را اندازه گیری میکنند. پمپ کوماتسو، سیستمهای مختلفی دارد و دارای طراحیهای متنوعی است که در نحوه عملکرد آنها تاثیرگذار است. پمپ گازوئیل کوماتسو، طبق آخرین فناوریها و با دقیقترین استانداردها ساخته شده و با بهروزترین ابزارهای رایانهای تخصصی و تجهیزات تشخیصی آزمایش شده است، تا از عملکرد صحیح آنها اطمینان حاصل شود. پمپ گازوئیل کوماتسو از جمله پمپهایی است که با کیفیت بالا برای ماندگاری طولانی طراحی شده است.