«تجربه» و «تخصص» امتیاز شرکت ماست.

اصفهـان ، شهـرک علمی و تحقیـقاتی اصفهـان جنب ساختمان شیخ بهایی، مرکز نوآوری تکمانو شرکت دانش بنـیـان پایـا‌ هیـــدرولیک‌ جـــم

پنوماتیک

پنوماتیک | نحوه عملکرد شیرهای پنوماتیکی

فهرست مطالب

کاربرد پنوماتیک

پنوماتیک سیستمی است که برای عملکرد خود از اختلاف فشار گاز فشرده یا هوا استفاده می‌کند. چنین طرح‌هایی شامل تعدادی مکانیزم مختلف است که از طریق آن‌ها گاز فشرده توزیع می‌شود. همه با هم، آن‌ها به عنوان یک سیستم متمرکز عمل می‌کنند. از شیرها برای کنترل و هدایت جریان در این ساختار استفاده می‌شود. شیرهای پنوماتیک به عنوان یک میانجی بین منبع (کمپرسور) و محرک‌ها (مانند محرک پنوماتیک، سیلندر پنوماتیک) عمل می‌کنند. چنین شیرهایی توسط سیگنال‌های خاصی هدایت می‌شوند.

 شرکت پایا هیدرولیک جم با بیش از ده سال تجربه‌ی موفق در زمینه تعمیر پمپ هیدرولیک و دیگر شیرالات صنعتی آماده خدمت رسانی به شما می‌باشد.

انواع سیگنال‌هایی که شیرهای پنوماتیک را کنترل می‌کنند.

به عنوان مثال انواع سیگنال‌های زیر می‌توانند شیرهای پنوماتیک را کنترل کنند. اما علاوه بر دسته‌های اصلی، دستگاه‌هایی با کنترل ترکیبی نیز تولید می‌شوند. در بعضی از شیرها، کنترل به صورت دستی انجام می‌شود، مثلاً فقط با استفاده از یک دکمه. این دسته‌های اصلی عبارت‌اند از:

  • الکترومغناطیسی
  • پنوماتیک
  • مکانیکی

شیرهای الکترومغناطیسی

توسط میدان‌های مغناطیسی روی سیم پیچ‌ها و شیر برقی کنترل می‌شوند. اصل کار آن‌ها کاملاً ساده است. جریان از یک منبع الکتریکی خارجی به سیم پیچ‌ها منتقل می‌شود. فعل و انفعال بین میدان مغناطیسی در سیم پیچ‌ها و برقی باعث می‌شود که میل سوپاپ حرکت کند.

شیرهای پنوماتیکی

به طور معمول توسط همان جریان هوای فشرده کنترل می‌شوند که در سیستم پنوماتیک کار می‌کند. وجود یا عدم وجود آن در شرایط خاص بر کار تأثیر بسیاری می‌گذارد.

شیرهای مکانیکی

توسط نیروی مکانیکی هدایت می‌شوند، به عنوان مثال با استفاده از یک اهرم گزینه‌های زیادی وجود دارد، که می‌شود گفت در مراحل نود درجه یا نسخه‌های یک چهارم چرخش، بیشتر اوقات، آن‌ها کارهای ساده‌ای را انجام می‌دهند (باز کردن / بسته شدن).

انواع و نوع شیرهای پنوماتیک

خصوصیات اصلی که نوع شیر را تعیین می‌کند تعدادی خط جریان (پورت) و موقعیت مکانیسم احتمالی است. این اعداد همیشه در درجه اول در مشخصات شیر نشان داده می‌شوند. شکل اول همیشه تعداد درگاه‌های دستگاه را نشان می‌دهد و شکل دوم موقعیت قرقره موجود را نشان می‌دهد. به عنوان مثال، یک دریچه پنوماتیک ۴/۲ به این معنی است که چهار پورت و دو موقعیت قرقره احتمالی دارد. نمودار سیم کشی شیر پنوماتیک استفاده از علامت بین اعداد تنظیم نشده است و ممکن است توسط یک تولید کننده انتخاب شود. شکل خطوط به معنی تعداد سوراخ‌های اتصال است. هر یک از سوراخ‌ها و بسته‌های آن برای عملکردهای خاص طراحی شده‌اند.

دو نوع سوپاپ با توجه به موقعیت اولیه قرقره نسبت به جریان وجود دارد:

  • معمولا باز  
  • معمولا بسته

شیر معمولاً بسته

به این معنی است که در حالت اولیه قسمت آن بسته است (جریان هوا مسدود شده است). وقتی سیگنال داده می‌شود، دریچه باز می‌شود و در نتیجه بخش خط را باز می‌کند.

شیر معمولاً باز

در ابتدا دارای یک خط جریان باز است (جریان هوا آزادانه حرکت می‌کند) و با دادن سیگنال آن را می‌بندد.

علاوه بر این، دستگاه‌ها ممکن است در نحوه بازگشت به موقعیت اصلی خود پس از اتمام کار متفاوت باشند. بنابراین در این رابطه دو نوع وجود دارد:

  • یکنواخت
  • قابل انعطاف

شیرهای یکنواخت

پس از خاتمه سیگنال به حالت اولیه خود برمی‌گردند. این امر با استفاده از فنر برگشت به دست می‌آید. آن‌ها برای کار به یک سیگنال خارجی احتیاج دارند.

شیرهای قابل انعطاف

در موقعیتی که سیگنال خارجی متوقف شده است باقی می‌مانند و به حالت اولیه خود بر نمی‌گردند. برای بازگشت آن‌ها به موقعیت اولیه خود، به سیگنال بازگشت خاصی نیاز است. بنابراین چنین دسته‌ای برای کار (روشن / خاموش) به دو سیگنال خارجی احتیاج دارد.

کاربرد پنوماتیک

اصل کار شیر کنترل جریان پنوماتیک

وظیفه اصلی توزیع کننده پنوماتیک تغییر مقطع در خط لوله پنوماتیک است که امکان تنظیم و هدایت جریان را فراهم می‌کند. همان‌طور که در بالا ذکر شد، این عمل توسط عناصر قفل کننده و تنظیم کننده انجام می‌شود. دو نوع تغییر بخش وجود دارد: گسسته (روشن / خاموش) یا هموار پیوسته (با پارامترهای قابل تنظیم)

این هدف تجهیزات را به دو نوع سازه اصلی تقسیم می‌کند:

  • پیستون
  • قرقره

شیرهای پیستونی

این شیرها برای کنترل جریان گسسته طراحی شده اند. این نوع کنترل باعث انزوای سریع بین کانال‌ها می‌شود. جهت سیستم‌های کوچک با کارایی ساده مناسب‌ترین است. جایگاه سوپاپ در امتداد خط جریان حرکت می‌کند. چنین طرحی معمولاً فقط دو یا سه خروجی دارد.

شیرهای قرقره‌ای

این شیرها برای انجام عملیات پیچیده‌تر کنترل جریان طراحی شده‌اند. از این تجهیزات می‌توان در مقاطع عرضی با مدار پیچیده استفاده کرد. سوپاپ‌های قرقره به دلیل قابلیت کاربردی بودن، می‌توانند در سیستم‌های دارای چهار یا پنج خط کار و همچنین در مدارهای ساده‌تر کار کنند. قرقره عمود بر محور جریان حرکت می‌کند.

و در پایان

باتوجه به کارایی و انواع شیر برقی پنوماتیک، آن‌ها در طراحی سیستم‌های کنترل کننده جا می‌گیرد؛ درحالی که این نوع شیرها در کاربردها و انواع مختلف تولید می‌شود به عنوان مثال جلوگیری از برگشت جریان سیال و همچنین کنترل اتصال و قطع نشدن آن، از انواع کاربردهای مختلف این نوع شیرها می‌باشد. جالب است بدانید که در حالت‌ها و جهت‌هایی مختلف موجود می‌باشند و مورد استفاده قرار می‌گیرند ضمن اینکه در این نوع شیرهای برقی پنوماتیک، جهت کنترل بهتر جریان سیال از الکتریسیته و … استفاده می‌شود. ضمن اینکه دریچه‌های پنوماتیک تنظیم کننده اصلی جریان هوای فشرده و جریان گاز در سیستم‌های پنوماتیک هستند. با توجه به تنوع گسترده آن‌ها و اینکه هر یک از شیرآلات طراحی خاص خود را دارد، آن‌ها می‌توانند کارهای پیچیده و ساده مختلفی را در کنترل جهت جریان انجام دهند.

بیشتر بخوانید.

    پارامترهای مورد نیاز برای سنجش شیرهای پنوماتیکی چیست؟

    فشار عملیاتی یا دامنه‌ی فشار واسطه‌ی عملیاتی ظرفیت یا ضریب جریان نرخ چرخه زمان پاسخ ولتاژ مجاز کویل

    عملکرد شیرالات پنوماتیکی چگونه است؟

    شیرالات پنوماتیکی از شیر برقی الکترومکانیکی برای لغزش قرقره استفاده می‌کنند.

    جستجو

    پیوند ها

    پروژه ها

    تعمیر پمپ اسکرو شرکت فولاد آلیاژی ایران
    تعمیر شیر سروو شرکت متالوژی پودر مشهد
    تعمیر شیرهای سلونوئید و ریلیف
    تعمیر شیر های سروو ولو نیروگاه کازرون
    تعمیر شیرهای سروو، سلونوئید، پروپرشنال، ریلیف، چک والو و رگولاتور
    تعمیر شیرهای پروپرشنال و فلودیوایدر و پمپ گریس

    اطلاعات تماس

    • اصفهان - شهرک علمی تحقیقاتی اصفهان - شرکت پایا هیدرولیک جم
    • 031-33932233
    • 09130008262
    • 031-33932233
    • info@phj-co.com
    ارسال نظر

    آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد.