
شیرهای هیدرولیکی و پنوماتیکی
در این مقاله اطلاعاتی را دربارهی برد شیرهای هیدرولیکی و پنوماتیکی با شما در میان میگذاریم.
شیرهای کنترل جهت (DCV) یکی از اساسیترین قسمتهای سیستمهای هیدرولیک و پنوماتیک هستند. DCVها اجازهی جریان سیال (روغن هیدرولیک، آب یا هوا) به مسیرهای مختلف از یک یا چند منبع را میدهند. DCVها معمولاً از یک قرقره درون یک سیلندر تشکیل میشوند که به صورت مکانیکی یا الکتریکی فعال میشود. موقعیت قرقره یا جریان را محدود میکند و به جریان اجازهی خروج نمیدهد، بنابراین جریان مایع را کنترل میکند.

طبقهبندی شیرهای هیدرولیکی و پنوماتیکی
شیرهای کنترل جهت یا همان شیرآلات هیدرولیک را میتوان بر اساس موارد زیر طبقهبندی کرد:

-
تعداد پورتها
-
تعداد موقعیتها
-
روشهای محرک
-
نوع قرقره
برای مثال یک شیر کنترل جهت یا هیدرولیک ۴/۲ دارای ۴ پورت و ۲ موقعیت قرقره است.
درگاهها روی منیفولدی که شیر کنترل جهت به آن سوار شده است قرار دارند و به عنوان نقاط اتصال به سیستم استفاده میشوند. به طور معمول درگاهها با یک حرف برچسبگذاری میشوند:
P: فشار یا منبع تأمین مایعات کاری فشار قوی، که باید توسط سوپاپ به محرک تأمین شود.
T: مخزن، تخلیه یا برگشت مایع از محرک. مایعات برگشت داده میشود تا از دریچه دوباره فشار داده شود.
A: محرک مایع از طریق شیر برای کار از محرک.
B: محرک، مخالف مایعات کار از طریق شیر به عملکرد مخالف محرک.
X: عملکرد خارجی مایع کار برای کار کردن شیر.
Y: عملکرد خارجی، مخالف مایعات کار برای کار کردن شیر در مخالفت، یا بازگشت به شیر خلبان.

تعداد موقعیتهای شیرهای هیدرولیکی و پنوماتیکی
از جمله موقعیتهای عادی و کاری که یک قرقرهی سوپاپ میتواند بگیرد، دریچههایی با ۲ و ۳ موقعیت هستند. شیرها، متناسب با سیگنال ورودی متغیر الکتریکی کار میکنند و موقعیت قرقره، متناسب با سیگنال فرمان.
انواع روش کار شیرآلات
دستی، برقی، مکانیکی، هیدرولیکی و پنوماتیکی.
نوع دستی:
دریچههای دستی با اهرم یا پاروی ساده کار میکنند در جایی که اپراتور برای کارکرد سوپاپ نیرو وارد میکند. از نیروی فنر گاهی برای بازیابی موقعیت شیر استفاده میشود. برخی از دریچههای دستی از یک اهرم یا سیگنال پنوماتیک/هیدرولیکی خارجی برای برگرداندن قرقره استفاده میکنند.
نوع مکانیکی:
دریچههای مکانیکی با استفاده از بادامکها، چرخها، غلتکها و غیره نیرو وارد میکنند، از این رو این شیرها فرسوده میشوند.
نوع هیدرولیک:
دریچهی کنترل جهت هیدرولیکی، در فشارهای بسیار بالاتر از معادل پنوماتیک آن کار میکند. بنابراین ماهیت آنها از استحکام بیشتری برخوردار است و از مواد باکیفیت و مقاومتری ساخته شدهاند.
نوع پنوماتیک:
شیر پنوماتیک به طور گستردهای در صنعت هیدرولیک استفاده میشود. این شیرها از شیر برقی الکترومکانیکی برای لغزش قرقره استفاده میکنند. از آنجا که استفادهی ساده از نیروی الکتریکی کنترل را فراهم میکند، کاربرد زیادی دارد. با این حال، سلونوئیدهای الکتریکی نمیتوانند نیروهای زیادی تولید کنند، مگر اینکه با مقدار زیادی انرژی الکتریکی تأمین شوند. با انرژیای که در گذشت زمان استفاده میکند، تولید گرما تهدیدی برای استفادهی طولانی مدت از این دریچههاست. بسیاری از آنها چرخهی وظیفهی محدودی دارند. این مسئله باعث میشود که استفادهی مستقیمِ آنها، بهطور معمول محدود به نیروهای کمتحرک باشد.
غالباً، از شیر سوپاپ برقی کمتحرک برای کارکرد یک شیر هیدرولیکی کوچک(به نام پیلوت) استفاده میشود که جریان سیالی را شروع میکند که شیر هیدرولیکی بزرگتری را به حرکت درمیآورد و به نیروی بیشتری نیاز دارد.
یک شیر پنوماتیک دو پایدار به طور معمول یک شیر پیلوت است که یک بازدارندهی ۲ موقعیت ۳ پورت است. دریچه، در هنگام از دست دادن قدرت، موقعیت خود را حفظ میکند؛ از این رو «دو پایدار» نامیده میشود.
دو پایداری را میتوان با یک بازدارندهی مکانیکی و ۲ شیر برقی مخالف یا یک قفل مغناطیسی «مگنا-لاچ» و یک سیمپیچ حساس به قطب انجام داد. مثبت باز میشود و منفی بسته میشود یا بالعکس. سیمپیچ هنگام فعال شدن به صورت مغناطیسی در موقعیت قرار میگیرد.
مطلب مفید و کاملی بود.
فقط یه سوال شرکت شما فقط تعمیر کننده است؟ یا بحث های ساخت و مهندسی معکوس را هم دارد؟
ممنونم.
شرکت پایا هیدرولیک هم به صورت تخصصی خدمات تعمیر رو انجام میده و هم کارگاه ساخت و تولید مجهزی داره.