«تجربه» و «تخصص» امتیاز شرکت ماست.

اصفهـان ، شهـرک علمی و تحقیـقاتی اصفهـان جنب ساختمان شیخ بهایی، مرکز نوآوری تکمانو شرکت دانش بنـیـان پایـا‌ هیـــدرولیک‌ جـــم

فهرست مطالب

پمپ بیل مکانیکی

بیل مکانیکی از ماشین آلات پرکاربرد در بخش‌های عمرانی و مهندسی است که به کمک آن کارهای دشواری مانند گود برداری با دقت و سرعت بیشتری انجام می‌شود. پمپ هیدرولیک از اصلی‌ترین تجهیزات به کار رفته در بیل های مکانیکی است که وجود هر گونه مشکل در آن، می‌تواند عملکرد بیل مکانیکی را به طور کامل و یا ناقص مختل کند. به همین دلیل نیاز است تا پارامترهایی مانند فشار به طور مداوم تنظیم و کنترل شوند. در این بخش بنا داریم تا کلیه نکات مهم جهت تنظیم پمپ بیل مکانیکی را بررسی کنیم. به همین دلیل توصیه می‌کنیم اگر در این باره اطلاع چندانی ندارید، ادامه‌ی مطلب را از دست ندهید.

همچنین ارائه خدمات تعمیر پمپ هیدرولیک به صورت کاملا تخصصی توسط مهندسین مجرب و با سابقه در شرکت پایا هیدرولیک انجام میپذیرد.

انواع پمپ هیدرولیک بیل مکانیکی

قبل از اینکه به بررسی نکات لازم برای تنظیم پمپ بیل مکانیکی بپردازیم، بد نیست تا کمی با انواع پمپ استفاده شده در این دستگاه نیز آشنا شوید. به طور کلی پمپ های هیدرولیک موجود در بازار به دو نوع پمپ با جابه جایی غیر مثبت و پمپ با جابه جایی مثبت تقسیم می‌شوند. البته این تقسیم بندی کلی است و تفاوت‌های ساختاری در آن لحاظ نشده است.

 اصلی‌ترین تفاوت این دو نوع پمپ، میزان مقاومت آن‌ها در برابر فشار است که این میزان در پمپ های با جابه جایی مثبت بیشتر است. به همین دلیل هم عمدتا در بیل های مکانیکی از این نوع پمپ، بیشتر استفاده می‌شود. به لحاظ ساختار ۴ نوع پمپ هیدرولیکی در بیل های مکانیکی استفاده می‌شوند که در ادامه به بررسی اجمالی آن‌ها می‌پردازیم. طبیعتا آشنایی با این محصولات باعث می‌شود تا بتوانید با آگاهی بهتر نسبت به تنظیم پمپ بیل مکانیکی اقدام کنید.

تنظیم پمپ بیل مکانیکی
قدرت پمپاژ در بیل های مکانیکی به کمک پمپ هیدرولیکی اصلی تامین می‌شود.

در دستگاه بیل مکانیکی ۴ نوع پمپ با نقش‌های مختلف قرار دارند.

پمپ اصلی

در بیل های مکانیکی به طور عمده نیاز به قدرت پمپاژ بالایی وجود دارد. این قدرت به وسیله‌ پمپ پیستونی با حجم سیال بسیار کمی تامین می‌شود. این بخش در حقیقت به عنوان قلب دستگاه عمل می‌کند. به همین دلیل هر گونه اختلالی در آن، می‌تواند عملکرد کلی دستگاه را تحت تاثیر قرار دهد.

پمپ دنده ای

وظیفه این قطعه در ماشین بیل مکانیکی، پمپاژ روغن هیدرولیک با حجم ثابت است. بسته به نوع دستگاه، روغن برای استفاده در بخش‌های مختلفی پمپاژ می‌شود. در تنظیم پمپ بیل مکانیکی، این بخش باید بسیار مورد توجه قرار بگیرد.

پمپ گردان

پمپ گردان نوعی پمپ هیدرولیک پیستونی با زاویه ثابت است که روغن پمپاژ شده توسط پمپ مادر را دریافت می‌کند. سپس انرژی دریافت شده توسط آن را به صورت دورانی به گیربکس گردان منتقل می‌کند. در حقیقت به عنوان یک هیدروموتور برای سیستم گردان عمل می‌کند‌‌.

پمپ حرکت

پمپ حرکت از انواع پیستونی بوده که با عملکردی مشابه با پمپ گردان، انرژی دریافت شده از پمپ مادر را به گیربکس چرخ منتقل کرده و باعث حرکت ماشین می‌شود‌.
عملکرد مناسب ماشین بیل مکانیکی تا حد زیادی وابسته به کارکرد صحیح موارد بیان شده است. به همین دلیل کنترل و تنظیم پمپ بیل مکانیکی اهمیت زیادی دارد.

تنظیم پمپ بیل مکانیکی
اگر فشار در پمپ هیدرولیکی تنظیم نشود، امکان ترکیدن لوله و دیگر بخش‌های آن و به دنبال آن آسیب به دستگاه و افراد وجود دارد.

فشار پمپ هیدرولیک بیل مکانیکی چگونه تنظیم می‌شود؟

بسته به نوع پمپ استفاده شده در بیل های مکانیکی، فرآیند تنظیم فشار در آن‌ها متفاوت است.

فرآیند تنظیم فشار تا حد زیادی وابستگی به نوع پمپ استفاده شده در دستگاه دارد‌. در پمپ های دبی متغیر، پس از پر شدن سیستم از روغن و بالا رفتن فشار، به صورت اتومات ورود روغن محدود و بدین طریق دبی کنترل می‌شود. اما در پمپ های دبی ثابت، مازاد دبی با بهره‌گیری از دریچه کمکی تخلیه می‌شود. این کار باعث کاهش عملکرد پمپ و افزایش دمای روغن می‌شود.

انسداد مسیر خروجی در این پمپ‌ها به هر دلیلی می‌تواند باعث افزایش ناگهانی فشار شود. این اتفاق در نهایت می‌تواند باعث آسیب و ترکیدن پمپ یا لوله‌های آن شود. بنابراین در مراحل تنظیم پمپ بیل مکانیکی، باز بودن مسیر دریچه کمکی باید به صورت دوره‌ای بررسی و کنترل شود تا از بروز حوادث برای دستگاه و نفرات جلوگیری شود.

در پمپ های دبی متغیر همان‌طور که اشاره شد، با افزایش فشار و رسیدن آن به حدی معین، دبی محدود می‌گردد که این کار به دو صورت انجام می‌شود‌. برای تنظیم فشار در پمپ های دبی متغیر لازم است تا نکاتی که در ادامه گفته می‌شود را رعایت کنید.

تنظیم فشار در پمپ هیدرولیکی باید به دقت انجام شود.

  • در گام اول باید بوبین دریچه باردار باز و پمپ از حالت خودکار خارج شود و کنترل آن به صورت دستی در اختیار فرد کنترل‌کننده قرار گیرد.
  • سپس دریچه خروجی پمپ بسته شود. (البته برای جلوگیری از بروز حوادث در این موارد باید دریچه کمکی سالم باشد.)
  • در مرحله‌ی بعد پمپ شروع به کار می‌کند و فشار تنظیمی روی پمپ هم باید بر روی عددی که در کاتالوگ وجود دارد، تنظیم شود.
  • در ادامه بوبین برداشته‌شده در بخش اول، به جای خود بر می‌گردد. بدین طریق می‌توان میزان فشار پمپ را تنظیم و از بروز کم کاری و یا اختلال در دستگاه جلوگیری کرد‌.

پمپ هیدرولیکی جزء اصلی‌ترین بخش‌های دستگاه بیل مکانیکی است که باید پارامترهای مختلف آن به صورت مداوم تنظیم شوند. تنظیم پمپ بیل مکانیکی اهمیت بالایی دارد که با انجام آن می‌توان از بسیاری از آسیب‌ها جلوگیری کرد.

بیشتر بخوانید.

جستجو

پیوند ها

پروژه ها

تعمیر پمپ اسکرو شرکت فولاد آلیاژی ایران
تعمیر شیر سروو شرکت متالوژی پودر مشهد
تعمیر شیرهای سلونوئید و ریلیف
تعمیر شیر های سروو ولو نیروگاه کازرون
تعمیر شیرهای سروو، سلونوئید، پروپرشنال، ریلیف، چک والو و رگولاتور
تعمیر شیرهای پروپرشنال و فلودیوایدر و پمپ گریس

اطلاعات تماس

  • اصفهان - شهرک علمی تحقیقاتی اصفهان - شرکت پایا هیدرولیک جم
  • 031-33932233
  • 09130008262
  • 031-33932233
  • info@phj-co.com
ارسال نظر

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد.